Skinkehorn med chiafrø og sesam

image

Der er intet så godt som hjemmebag og nu hvor ungernes ferie er slut -suk!- synes jeg det er ekstra vigtigt, at komme godt fra start på madpakkefronten. Derfor fik vi lavet lækre (og nemme!) skinkehorn, og har I lyst til at give jer i kast med dem får I her opskriften:

50 g gær
2 tsk fint salt
4 spsk sesamfrø
4 dl lunet mælk
2 spsk lys sirup
2 æg
1,5 dl rapsolie
12 dl hvedemel (-evt 8 dl hvede og 4 dl grahamsmel)

1 sammenpisket æg til pensling
2 spsk chiafrø + 2 spsk sesamfrø (efter pensling)

Lun mælken ved svag varme.
Gæret smuldres i en skål og blandes med salt, sesamfrø, sirup og rapsolie.
Tilsæt mælken og rør til alt gær er opløst. Tilsæt æg.
Herefter tilsættes mel under omrøring og dejen æltes til den glat, jævn og smidig.

Dejen skal nu hæve i ca. 30 min.

Skinkefyld:

2 pk skinke i strimler -finthakkes.
Sennep (efter ønske)
2-3 spsk Philadelphia
Purløg -finthakkes.

Del dejen i 3 lige store dele og form dem til kugler.
Rul hver kugle ud til en cirkel og skær dem hver især i 8 lige store trekanter.
Kom skinkefyldet på og rul trekanterne så de lukker skinkefyldet inde i dejen -start i den brede ende.

Pensl med sammenpisket æg og drys med chiafrø og sesamfrø.

Bag skinkehornene i midten af en forvarmet ovn v. 200 grader i ca. 8 minutter (varmluft 180 grader).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *