Mavepuster

imageTidligere idag fik jeg lidt af en mavepuster, faktisk flere, men kun to af dem deler jeg her på bloggen. Ihvertfald for nu.
Knap 2,5 time blev idag tilbragt på sygehuset, denne gang øjenambulatoriet; jeg skal have briller, ikke bare læsebriller eller nu-vil-jeg-lige-være-brillelæks-briller, næææ sgu! Briller af den slags, der ikke kan vælges til eller fra, med mindre jeg er ligeglad med om jeg kan se eller ej -og gu’ vil jeg da kunne se!- så der er kun en vej og det er (åbenbart) endnu en tur til optikeren.
Derudover fik jeg tilføjet endnu en diagnose til samlingen. Noget jeg SLET ikke var forberedt på. Overhovedet.
Jeg har (åbenbart) grå stær. Forklaringen på, at jeg føler mit syn svigter mig er, åbenbart, grå stær. Halleluja! Det var f*ndme lidt af en mavepuster at få. Lægen, der gav mig beskeden mente at det kunne skyldes den megen medicin jeg har fået, men det kunne hun alligevel ikke helt sige med sikkerhed… -og en operation kan komme på tale på et senere tidspunkt, men så vil jeg få det man kalder “gammelmandssyn” og vil skulle bruge læsebriller. Den venter vi lige lidt med, tak!

Nu sidder jeg så her og forsøger at få fastsat en dag til optikerbesøg i håb om, at et par briller kan aflaste mit venstre øje, som er det, der er værst ramt. Mit syn er, på begge øjne, blevet væsentligt forværret siden min seneste kontrolundersøgelse i 2013. Til sammenligning var mit syn på venstre øje dengang på 130% og idag blev det målt til 70% – lidt skræmmende at der er sket SÅ stort et fald.

Jeg forsøger at holde hovedet højt på trods og rent humoristisk set, så holder jeg da om ikke andet min egen skæve statistik for “alderdomsdiagnoser”, for ifølge min dåbsattest er jeg rent faktisk 40-50 år FOR UNG til at få grå stær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *