Ingen er fejlfri

154

Jeg har, siden jeg blev Mor for første gang, fået en del kommentarer omkring pasning.
Og jeg er fuldt ud bevidst om, at det er et issue jeg bør arbejde mere med.
Jeg er ikke fejlfri, og bliver det heller aldrig. Jeg er en hønemor, og helt bevidst om det.
Mit behov for alenetid efter jeg er blevet Mor er der ikke i samme grad, som hos så mange andre. Jeg har ikke “behov for en fridag” fra mine børn. Men jeg øver mig. For børnenes skyld. Det koster blod, sved og tårer.
Mange tårer. Mange tanker.
Men jo mere folk presser på, og jo mere folk sætter spørgsmålstegn ved det;
jo mere stejler jeg, og jo mere holder jeg på min ret til at være sammen med mine børn
-og en ting jeg stadig ikke forstår, selv om jeg har brudt mit hoved med det i snart 4 år,
er at jeg skal forsvare, at jeg jo bare gerne vil mine børn.

Hvorfor mener nogle folk, at DE har ret til at blande sig?

Undskyld mig, men jeg har ikke sat børn til verden for at de skal opfostres af andre.
Jeg respekterer, at folk ikke har det på samme måde som mig, at nogle får børnene passet flere gange i løbet af ugen. Jeg må stole på at de handler på den måde, fordi også DE vil deres børn det bedste. Og uanset om jeg deler deres livssyn eller ej, så må jeg respektere det.
Jeg har ikke ret til at blande mig. Ej heller lyst.
Derfor tillader jeg mig at forvente, at det også sker den anden vej.
-Det er vel ikke for meget forlangt?

4 tanker om "Ingen er fejlfri"

 1. Bea

  Hvor blev jeg glad, da jeg læste det her. Jeg vil også være sammen med mit barn 24/7 og har heller ikke brug for alenetid.
  Indtil nu troede jeg, jeg var den eneste, der har det sådan. Folk kigger altid mærkeligt på mig, når jeg siger det højt.

  Super blog!

  Svar
  1. mamalou Forfatter

   Åh, Bea! Du er langt fra den eneste 😉 -jeg gik også og troede at jeg var den eneste, men i takt med at jeg har turde sige det højt er der flere, der er kommet på banen…. Men det er egentligt mærkeligt, ikke… Tænkt at man nærmest skal forsvare at man har det sådan? Det er som om at det er lidt tabubelagt 😉

   Kh. Louise

   Svar
 2. Tina // Provinsmor

  Det gode ved at være nogens mor er, at man heldigvis selv bestemmer, hvordan og hvilken mor, man vil være. Så nej det er ikke for meget forlangt. Jeg har det faktisk lidt lige som dig, selvom jeg også holder af mor-tid. Det er nok bare mere i hverdagen uden, at børnene skal passes ude. Det er jeg nemlig ikke ret god til, og jeg tror det kan tælles på én hånd, hvor mange gange vi har været på date manden og jeg, siden vi fik Silas. Jeg tror min man savner det mere end jeg. Jeg synes bare det er hyggeligt at lave noget alle sammen i stedet for. Jeg sørger i stedet for lidt mor-tid i hverdagen eller korte ture i weekenden 🙂 Så fortsæt du bare på din måde!

  Svar
  1. mamalou Forfatter

   Det er skønt når man vil sine børn – og du kan tro at det også kan tælles på én hånd hvor mange gange Bassi er blevet passet 😉 -Bella er endnu ikke blevet passet af andre end mig, og jeg tror vel ikke jeg behøver at sige at jeg gruer for dagplejestarten, der venter lige om hjørnet, vel 🙂

   Kh. Louise

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *