Super Nova – når baby sover….

… i et andet rum! Herhjemme dyrker vi samsovning, ikke moderen og faderen vel at mærke, men Mor og datter. Jo. du læste rigtigt. Og nej, jeg fortæller det ikke for at starte en debat om emnet for jeg ved, at der er lige så mange meninger om emnet, som vi er mødre (og fædre) i det ganske land. Så den lader vi ligge.

Tilbage til det, jeg ville frem til ved at røbe at jeg sover sammen med min datter. Vi har klaret os længe uden brug af babyalarm herhjemme – i hvert fald ved Bella. Årsagen er, at den har været mere eller mindre overflødig, for lillepigen har været en vaskeægte sofaprinsesse lige siden hun blev født. En tryghedsnarkoman, der sov som en sten, hvis bare hun lå ved min side – og jeg sover som oftest på sofaen grundet mit helbred. Mine fysiske udfordringer har gjort, at det er vanskeligt for mig at komme ned af trappen om morgenen og da vores soveværelse ligger på 1. salen har det været ganske naturligt -med begge børn- at jeg sover i stuen indtil de har nået den alder, hvor de selv kan komme op og ned af trappen kun ved at holde Mor (eller Far) i hånden.  Jeg er ganske enkelt bange for at falde med dem i favnen pga. manglende kontrol over min krop efter jeg har hvilet eller sovet.

IMG_1733

Da jeg via Testfamilien.dk blev spurgt om jeg havde lyst til at teste babyalarmer for Super Nova blev det en oplagt mulighed for at ændre lidt på sovevanerne herhjemme, og det har været en bragende succes!

image

Jeg sover stadig i stuen, og Bella kommer stadig over til mig i nattens løb – men har nu lært at sove ALENE i sin barnevogn, hvor vi dagligt har brugt babyalarmerne. Trygheden ved at kunne høre hende har gjort at hun ikke længere står i stuen og sover, men hun ligger i et rum for sig selv -uden at have mig ved sin side. I hvertfald indtil midnat, hvor hun som oftest vågner op og derefter kommer over til mig blot for straks at sove videre. Det fungerer fantastisk for os begge, og med mit ofte manglende energiniveau og overskud, så er det en løsning vi begge kan forene os med. -og jo, selvfølgelig er det også smadderhyggeligt stadig at kunne ligge med min mindste i favnen♥

Her beskrivelsen af alarmen fra producenten selv:

Ingen pulserende stråling – ingen risiko for at eksponere dit barn for skadelig stråling.Vælg din personlige kanal enkelt blandt 128 muligheder med NOVAs Digital Information Chanel System (DICS) – giver maksimal beskyttelse mod forstyrrelser fra andre babyalarmer. Avanceret teknologi giver lang battertid op til 35 timer – dobbelt af de fleste mærker. LCD display viser alle sikkerhedsfunktioner og batteriniveau. Sleep timer viser hvor længe dit barn har sovet. Rækkevidde op til 800m i fri sigt, afhængig af lokale forhold

 • Varsler med lyd og lys hvis rækkevidden overskrides
 • Forældreenheden viser batterinivauet for begge apparaterne og varsler med lyd og lys for svagt batteri
 • Viser temperaturen fra barnets omgivelser (-20º  til 45º C). Temperaturalarm med valgfri nedre og øvre grænse..
 • Varsler om lyd fra barnet i display og med vibrator. 
 • VOX – Lydaktiveret overvågning med justerbar følsomhed
 • Natlys i babyenheden
 • Tastaturlås
 • Li-ion genopladeligt batteri i begge enheder
 • Intelligent hurtigladning
 • Batteri-backup sikrer forbindelsen mellem apparaterne ved strømbrud
 • Touch panel – brugervenlig
 • Plug & Play
 • Ny og kompakt model udviklet for nordisk livsstil blandt dagens forældre
 • Indhold: Babyenhed, Forældreenhed, Li-ion batteri x 2, håndstrop x 2, adapter x 2, manual, hurtigstart.

De lever til fulde op til deres egen beskrivelse af babyalarmerne! -jeg er meget begejstret for den klare lyd, der blandt andet gjorde muligt at smuglytte på en fræk 4-årig, der ikke mente lillesøster skulle sove mere:

11357844_815136261900839_29942725_n
“Hej min lille skatterpige, er du vågen nu? -Bellaaa, sover du? Du skal altså vågne nu, du har sovet MEGET længe og du kan sove når du bliver gammel” -der lyder lidt knagen og knirken fra den gamle Silvercross, Bella rører på sig og er tydeligvis vågnet….
“Åh, godmorgen min lille putte-lutter, har du sovet godt? Hvor var det godt at du kunne vågne nu, men vi siger ikke til Mor at jeg har vækket dig, vel? Skal storebror lige komme op i barnevognen og putte med dig?”
-og lige dér turde moderen ikke længere at stå i køkkenet og lytte gennem babyalarmen og da Bassi hørte jeg var på vej ud til dem lød det: “Så, skynd dig at sove igen, Bella -nu kommer Mor!”

 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

NYTTEVÆRDI:
Alle småbørnsforældre bør have t sæt  babyalarmer. Trygheden ved at kunne høre barnet når det sover middagslur i haven er uundværlig. Særligt for en hønemor som mig! At der så tilmed er temperaturmåler på alarmerne fra Baby Nova er en kæmpe bonus. De fleste ved, hvor varmt der lynhurtigt kan blive i en barnevogn og jeg ser det som en ekstra tryghed at kunne holde øje med hvor varmt lillepigen har det, da hun  – ligesom sin storebror- er et ret varmt barnt, der lynhurtigt for det alt for varmt.
De får derfor karakteren: MEGET GOD

HOLDBARHED: Alarmer virker robuste i deres design, og har da også modstået en tur på gulvet i et uopmærksomt øjeblik, hvor Bella fik fingre i dem. De er på genopladelige li-ion batterier. hvilket betyder at de holder godt på strømmen og vi har erfaret at de snildt kan bruges op mod 30+ timer.
De får derfor karakteren: MEGET GOD

PRIS:
Prisen er hvad man kan forvente af babyalarmer af den høje kvalitet som disse har. Hvis man lægger vægt påIKKE at udsætte sit barn for pulserende stråling er Super Nova D8 uden tvivl det helt rigtige valg – og de er hver en krone værd!
De får derfor karakteren: MEGET GOD

KVALITET:
Som tidligere nævnt virker de meget robuste i designet, og har uden den mindste skramme klaret en tur på gulvet herhjemme. LCD displayet med touch-funktion viser samtlige af alarmens funktioner og vha. en sleeptimerfunktion er det muligt at se, hvor længe barnet har sovet. Det er også muligt at lydtilpasse efter eget ønske, og så er det sågår muligt at sætte den på lydløs, så den blot vibrerer hvis barnet giver lyd fra sig. Jeg er meget begejstret, for Super Nova D8 modellen, og der er virkelig sket en udvikling, både funktionsmæssigt og designmæssigt siden vi første gang havde Super Nova babyalrmer herhjemme, hvilket er 4,5 år siden.
De får derfor karakteren: MEGET GOD

Dette indlæg er bragt i samarbejde med testfamilien.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *