Æggemuffins – opskrift

Jeg er på ingen måde en haj i et køkken, tværtimod!
Men som Mor til 2 og med dage, hvor husets køkkenchef ikke er på matriklen til at mætte de sultne maver, må jeg alligevel sørge for at ingen må gå sultne i seng.
Heldigvis er jeg kreativ anlagt, og selvom vi oftest ender med “den nemme” udgave uden sovs så formår jeg alligevel altid at mætte mit afkom. Heldigvis.
Nogle gange ender jeg med at være lidt for kreativ til den 4 åriges smagsløg, men så er leverpostejsmadderne heldigvis klar som min redning.
Bassi ELSKER sine leverpostejsmadder med ristede løg!
Men man kan jo ikke leve udelukkende af leverdrenge med ristede løg, og det er her moderens evner i køkkenet kommer på prøve. Eller mangel på samme.
I hvert fald de dage, hvor jeg er græsenke.

10950569_507514582719840_1803093045_n

I går fik ungerne serveret “Påskemad” i form af æggemuffins med skinke, mozzarella, purløg og ristede rugbrødsstænger. Det røg lige ned i løgneren!

Til mine medsøstre, der ligesom jeg, ikke evner at fremtrylle avancerede kulinariske evner på trods af rollen som Mor det dikteres jo nærmest at vi alle skal være SPELTMØDRE, tsk tsk  kommer her en opskrift:

6 æg
200 gram finthakkede skinkestrimler
1/2 tsk salt
En knivpids peber
1/2 dl fløde (jeg bruger dog skummetmælk)
Mozzarella (bøffelmozzarella)
Purløg
Rugbrød
Muffinsforme (gerne formfaste)

OBS!: Vælger du at bruge skummetmælk i stedet for fløde skal du være opmærksom på at dine æggemuffins ikke hæver op (og ej heller bliver lige så svampede i konsistensen) som hvis du bruger fløde. Til gengæld kan du spise med god samvittighed!

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem let med fløde (skummetmælk) og salt.
Skinkestrimlerne finthakkes og blandes herefter i æggemasse.
Skær mozzarella i små grove stykker, mozzarellaen skal først tilsættes til sidst.
Fordel æggemassen i muffinsformene.
Fordel mozzarellaen jævnt i muffinsformene så den synker ned i æggemassen.
Bag dem i ca. 20 min. i den forvarmede ovn til de er gennembagte.
Skær rugbrødsskiverne i stænger og rist dem på en brødrister.
Skyl og klip purløg imens.
Voila!
Du kan nu servere “Påskemad” -og er uden tvivl vokset 10 cm i ren stolthed over, at det er lykkedes dig at fremtrylle et indbydende måltid for dine unger 😀

En tanke om "Æggemuffins – opskrift"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *