Overskudsmor… som om!


Jeg hverken er, har aldrig været og bliver formentligt heller aldrig en overskudsmor -men derfor kan jeg da godt lade som om!
Idag var overskuddet (efter at have ligget på langs i 4 timer og efter at have været mere død end levende de seneste dage) til en lille eftermiddagsoverraskelse til ungerne -de blev modtaget med stor glæde!
Det kan godt være, at jeg af og til “går i stå” -et ordvalg, der kommer fra min 6 årige -og det kan godt være at jeg bliver “sat ud af spil” når træthed, smerter eller migræne overtager min krop, men når jeg en sjælden gang kan samle mig selv op og lade som om jeg er den overskudsmor jeg egentligt allerhelst ville være, så glider alt det dumme ligesom lidt mere i baggrunden.IMG_2272

Jeg elsker at overraske mine små lagkager og ovenpå nogle hårde dage trængte vi alle altså til en lille kage!

“Fordi man altid kan spise en lille kage…. eller to!” #quotelortoglagkage

Skulle du have lyst til at gøre mig kunsten efter -denne opskrift er i sandhed også dummies, der ellers ikke kan bage- så får du her opskriften:

Opskrift på gulerodsmuffins med kanel

250 gram revne gulerødder
2 æg
135 gram rørsukker
1 spsk oliven- eller rapsolie
185 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk fint salt

Evt. chokolade og nøddeflager som pynt til toppen. Kagerne kan med fordel også serveres med cremefraiche eller vanilleis i stedet.

Start med at skrælle og rive gulerødderne.
Bland æg og rørsukker til en luftig og ensartet masse. Tilsæt olie.

Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål.
Bland æg/sukkermassen med de revne gulerødder.
Bland nu de tørre ingredienser med de våde og bland dem til du har en jævn og ensartet dej.

Tænd ovnen på ca. 200 grader (bruger du varmluft skal den være på 180 grader).
Fordel dejen i papirsforme -har du fulgt opskriften, så bør du have til præcis 12 stk. Bag nu dine muffins i ca. 20 minutter og glæd dig over den liflige duft af kanel, der spreder sig i køkkenet.

Husk at der ikke er to ovne, der er ens – bagetid og varmegrader kan derfor variere fra ovn til ovn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *