Pyntede julesmåkager – med opskrift

image

Det er efterhånden blevet en fast tradition at vi i slutningen af November måned bager julesmåkager, der bliver pyntet med rigelige mængder af farvet glasur og sukkerpynt. Sukkerchok? Åh ja, men det lukker vi øjnene for -nu er det jo december! ✌🏻️

image

Nogle af jer har efterspurgt en opskrift, og den vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer…. Men, bare så I ER advaret, den er hverken for de kalorie eller sukkerforskrækkede forældre 😉

Julesmåkager med vanillesmag:

• 500 gram hvedemel
• 250 gram sukker
• 1-1,5 spiseskefuld vanillesukker
• 1 spiseskefuld lys sirup
• 2 æg
• 250 gram smør

Dekorering af småkagerne:

Flormelis
Frugtfarve
Sukkerpynt

Hak det kolde smør i mindre stykker. Bland herefter mel, sukker, vanillesukker, sirup og æg i en skål. Tilsæt smørret og ælt herefter dejen godt.
Den skal være fast og uden klumper.

Dejen skal nu på køl, så smørret kan stivne lidt. Dette gøres for at dejen er nemmere at arbejde med.
Vores dej står typisk på køl en lille times tid.
Nu skal dejen rulle ud – ca. 0,5 cm tyk – og så er det ellers bare at gå amok med en masse udstiksforme.
Kitchen4kids.dk har et fantastisk udvalg -hvis ikke I altså allerede har en samling bagerst i skabet 😉
Vi plejer at rulle dejen ud på bagepapir -husk at du skal bruge lidt mel ved udrulningen, da kagerullen ellers har tendens til at stikke af med den fedtede dej…

Småkagerne skal bages på midterste rille i ovnen ved 200 grader i ca 8-10 minutter -tiden svinger lidt, så hold øje og tag dem ud når du ser den flotte letgyldne farve.

Småkagerne skal nu afkøle og så snart de er helt kolde kan I påbegynde den absolut sjoveste og hyggeligste del af julebageriet, nemlig pynteriet med glasur og sukkerpynt!

Kagerne skal opbevares i tætlukket emballage med bagepapir omkring.

God fornøjelse og glædelig jul 🎄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *